Web Analytics

Gezondheid mannen

Gezondheid mannen

De gezondheidscrisis bij mannen waar niemand over praat



Elke dag lijkt het wel of er een nieuwe gezondheidscrisis is om ons zorgen over te maken. Of het nu gaat om hartkwalen, kanker of diabetes, het lijkt wel of er altijd iets nieuws is waar we ons bewust van moeten zijn. Maar er is één gezondheidscrisis die niet de aandacht lijkt te krijgen die hij verdient de gezondheid van mannen. Uit statistieken blijkt dat mannen een grotere kans hebben dan vrouwen om te sterven aan vermijdbare oorzaken als hartziekten, beroertes en ongelukken. Ze hebben ook meer kans om te lijden aan geestelijke gezondheidsproblemen zoals depressie en angst.

Toch lijkt de gezondheid van mannen om de een of andere reden altijd op de achtergrond te raken Dit moet veranderen. De gezondheid van mannen is net zo belangrijk als die van vrouwen, en we moeten erover gaan praten. Hier zijn drie belangrijke gebieden van de gezondheid van mannen die meer aandacht nodig hebben.



Geestelijke gezondheid Zoals eerder gezegd, hebben mannen vaker dan vrouwen last van geestelijke gezondheidsproblemen. Toch wordt geestelijke gezondheid om de een of andere reden nog steeds gezien als een "vrouwenkwestie" Dit moet veranderen. Mannen moeten het gevoel hebben dat ze over hun geestelijke gezondheid kunnen praten zonder het gevoel te hebben dat ze zwakker zijn dan alle anderen Een manier om het gesprek over de geestelijke gezondheid van mannen te veranderen is door therapie te destigmatiseren.

Te vaak wordt therapie gezien als iets dat alleen "gekke" mensen nodig hebben. Maar dat is absoluut niet waar. Iedereen kan er baat bij hebben om met een professional over zijn geestelijke gezondheid te praten Als je een man bent die worstelt met je geestelijke gezondheid, wees dan niet bang om hulp te zoeken. Er zijn genoeg hulpbronnen voor je beschikbaar, en je hoeft dit niet alleen door te maken. Seksuele gezondheid Seksuele gezondheid is een ander gebied van de gezondheid van mannen dat meer aandacht nodig heeft. Te lang is seksuele gezondheid gezien als een taboe-iets waar we niet over praten in beleefd gezelschap. Maar als we de seksuele gezondheid van mannen willen verbeteren, moeten we er open en eerlijk over gaan praten Er zijn een paar belangrijke gebieden van seksuele gezondheid die meer aandacht nodig hebben. Ten eerste moeten we mannen beter leren wat toestemming is en hoe belangrijk dat is. Ten tweede moeten we SOA's destigmatiseren, zodat mannen zich op hun gemak voelen om zich te laten testen en behandelen als dat nodig is. En tot slot moeten we meer middelen beschikbaar stellen voor mannen die worstelen met erectiestoornissen of andere seksuele problemen Door open en eerlijk over seksuele gezondheid te praten, kunnen we de barrières slechten die mannen ervan weerhouden de zorg en behandeling te krijgen die ze nodig hebben Preventieve zorg Een van de beste manieren om de gezondheid van mannen te verbeteren is door ons te richten op preventieve zorg - dat wil zeggen, maatregelen nemen om ziekten te voorkomen voordat ze ontstaan. Helaas is preventieve zorg iets dat veel te veel mannen negeren. Een deel van het probleem is dat de meeste preventieve maatregelen, zoals regelmatige doktersafspraken en screenings, tot een bepaalde leeftijd (meestal 50) niet door de verzekering worden gedekt Maar zelfs als je niet verzekerd bent, zijn er nog genoeg dingen die je kunt doen om gezond te blijven - je moet alleen bereid zijn er moeite voor te doen. Dat betekent goed eten, actief blijven en je eigen lichaam in de gaten houden op veranderingen of ongewone symptomen - allemaal dingen die je zelf in de hand hebt! Als je nu de leiding neemt over je eigen gezondheid, ben je op de lange termijn veel beter af. Zelfzorg is misschien niet altijd gemakkelijk of leuk, maar het is het altijd waard. Je leven hangt ervan af. x

Conclusie


Als je nu de leiding neemt over je eigen gezondheid , zul je op de lange termijn veel beter af zijn . Zelfzorg is misschien niet altijd handig of leuk , maar het is altijd de moeite waard . Je leven hangt ervan af .

Mannen

Impotentie

Erectieproblemen

Erectie problemen

Impotent mannen

Impotent man

Impotentie startpagina

Link toevoegen

Link toevoegen